GDCK Krapina

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Korisnice "Dnevnog boravka 60 plus" posjetile srednjovjekovni tabor

E-mail Ispis PDF
U petak, 9. rujna u sklopu Tjedna kajkavske kulture na Hušnjakovom je postavljen srednjovjekovni tabor. Korisnice "Dnevnog boravka 60 plus" sa zanimanjem su promatrale pucanje sa lukom i strijelom, bacanje koplja, krasopis nalivperom te su prisustvovale izradi torbica od umjetne kože. Izrađene torbice mogle su ponijeti svojim kućama. Naučenu tehniku primjenjivat će u kreativnoj radionici GDCK Krapina.

Svečano otvorenje poslovnog prostora

E-mail Ispis PDF

altalt

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina i Društvo Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije jučer su svečano otvorili svoj novi poslovni prostor, u Ulici Frana Galovića. Radi se o 220 četvornih metara poslovnog prostora ove gradske organizacije koja u središtu županije djeluje već 130 godina. Vrijednost investicije je 220 tisuća eura, kroz kreditnu liniju na otplatu od 10 godina, koju u jednoj trećini otplaćuje GDCK Krapina, u jednoj trećini Grad Krapina, a u jednoj trećini Općine Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, uz donacije mnogih pravnih i privatnih osoba te veliku pomoć Krapinsko-zagorske županije. Predsjednica Društva Crvenog križa Krapinsko – zagorske županije Štefica Pasarić zahvalila je ravnatelju Davoru Šimunoviću što je, kao ravnatelj ne samo GDCK-a Krapina, nego i županijskog Crvenog križa, dio novouređenog uredskog prostora namijenio upravo županijskom društvu. Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar obećao je kako će Županija u svome proračunu osigurati ostatak novca potrebnog za daljnje opremanje prostora, kako bi on uskoro bio u potpunoj funkciji. Prisutnima su se obratili i Dragica Ferjanić, predsjednica GDCK-a Krapina, Gordana Lazić – Tafra, izaslanica predsjednika Hrvatskog Crvenog križa, Zoran Gregurović, gradonačelnik Krapine i slikar Stjepan Đukić Pišta, koji je za novouređeni prostor darovao svoja umjetnička djela u vrijednosti osam tisuća eura. Svečanost su svojim glazbenim izvedbama uveličali Barbara i Rajko Suhodolčan, a službeno su ga otvorili Stjepan Puškar, bivši ravnatelj i počasni član  GDCK-a Krapina  te Petra Vidović, voditeljica Kluba mladih GDCK-a Krapina. Novi prostor i zaposlenike blagoslovio je vlč. Tomica Šestak, upravitelj krapinske Župe Sv. Nikole.

Pomoć stanovništvu Italije stradalom u potresu

E-mail Ispis PDF

Područje središnje Italije i dalje se bori s posljedicama razornog potresa koji je taj kraj pogodio 24. kolovoza. U seriji snažnih potresa život su izgubile 292 osobe, a velika materijalna šteta uzrokovala je raseljavanje 2.925 osoba.

Talijanski Crveni križ od samih početaka pomaže stradalima osiguravanjem hrane, vode i higijenskih artikala te pružanjem psihosocijalne pomoći i spajanjem razdvojenih članova obitelji. Mobilizirano je 450 volontera koji svakodnevno ljudima na terenu pružaju svu potrebnu pomoć.

I iako Talijanski Crveni križ nije pokrenuo međunarodni apel za prikupljanje pomoći, svi koji žele iskazati solidarnost sa stradalima mogu to učiniti doniranjem novčane pomoći putem internetske stranice Talijanskog Crvenog križa.

Hrvatski Crveni križ unaprijed upućuje iskrenu zahvalu svima onima koji će pomoći stradalom stanovništvu Italije.

Donacija GDCK Krapina osnovnim školama i Srednjoj školi Krapina

E-mail Ispis PDF

altalt

Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, 10. rujna i Tjedna borbe protiv TBC-a, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina dostavilo je školama prigodni promotivni materijal kako bi obilježlili navedena događanja. Također Gradsko društvo Crvenog križa Krapina poklonilo je svakoj školi prigodne zidne panoe u koje mogu stavljati razni crvenokriški promitivni materijal tijekom godine.

Odobreni javni radovi

E-mail Ispis PDF

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u suradnji sa Hrvatskim zavodom za zapošljavanje provodi Program „Javni radovi“. Preko Programa „Javni radovi“ konstantno su zaposlene dvije do osam osoba na određeno vrijeme u trajanju od tri do šest mjeseci kao pomoć za provođenje djelatnosti i aktivnosti Crvenog križa. Obavještavamo građane starije životne dobi da su odobreni javni radovi za narednih tri mjeseca i to; fizioterapeut od jučer, 16.08.2016. godine i frizerka od ponedjeljka, 22.08.2016. godine. Za sve osobe starije od 65 godina, usluge koje pružaju fizioterapeut i frizerka su besplatne, a mogu se naručiti na broj tel: 371-141 ili osobno u GDCK Krapina, Frana Galovića 7 D (kat iznad Lidla).

Obilježavanje Međunarodnog dana mladih 2016

E-mail Ispis PDF

altalt

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 1999.godine donijela rezoluciju o proglašenju Međunarodnog dana mladih te se on kontinuirano obilježava svake godine 12. kolovoza.

Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Krapina, odnosno članovi Kluba mladih, simbolično su obilježili Međunarodni dan mladih, u utorak, 16.08.2016. organiziravši razne radionice na otvorenom, u gradskom parku. Bilo je tu raznih radionica i igara; igra skrivača, Igra ide maca oko tebe, pokvareni telefon, slaganje raznih tematskih puzzli, Mišica milica, crtanje sa kredama i sl.

Radionice su održane za starije vrtićke skupine kao i za svu djecu koja su se našla u parku. Nakon zajedničkog aktivnog druženja u prirodi djeca su se veselo vratila svojim dnevnim vrtićkim aktivnostima.

Završen treći ciklus darivanja krvi

E-mail Ispis PDF

altalt

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 628 doza krvi u trećem ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 704 dobrovoljnih davatelja krvi, a 76 njih zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv.

Dva dana u Srednjoj školi Krapina prikupljena je 221 doza, dva dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini 316 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 91 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 13 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Dolovčak Dalibor, Cvetko Danijel, Miljan Darinka, Ćuk Martin, Vinceljak Stela, Fruk Anđelko, Fruk Neven, Potrebić Ana, Turniški Anica, Horvat Barbara, Oraić Karlo, Cekol Baldo i Pavić Luka.

I u ovoj akciji dobrovoljnog darivanja krvi imali smo rekordere za 100 puta danu krv, a to su Škrlec Nikola iz Đurmanca i Dunaj Josip iz Dolića, Krapina, koji su se pridružili klubu stotkaša GDCK Krapina koji sada ukupno broji 36 člana.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. Zahvaljujemo Srednjoj školi Krapina, Pučkom otvorenom učilištu Krapina, Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i u ovim ljetnim mjesecima kada su povećane potrebe za krvlju, te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi, koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti od 10. do 15.10.2016. godine.

 

Stranica 2 od 72