GDCK Krapina

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Obilježavanje Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a

E-mail Ispis PDF

U programu Ministarstva zdravlja „Program suzbijanja bolesti ovisnosti i smanjenja štete" se provode aktivnosti za sprečavanje širenja zaraznih bolesti hepatitisa C te HIV/AIDS-a, te se u skladu s tim obilježava i 01.12.-Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti i znanja o HIV/AIDS-u, borba protiv stigme i diskriminacije, i osnaživanje mladih ljudih da poduzmu konkretne mjere kako bi zaštitili sbe i druge.

AIDS je zarazna bolest koju uzrokuju virusi HIV-a, oni slabe imunološki sustav organizma i tako smanjuju sposobnost organizma da se bori protiv infekcije i drugih bolesti. Tri su glavna puta prijenosa HIV-a: izravnim unosom krvi zaražene osobe u organizam nezaražene osobe; nezaštićenim spolnim kontaktom sa zaraženom osobom; sa zaražene majke na njezino dijete. Obzirom da je HIV infekcija, odnosno AIDS, zarazna bolest, možemo se zaštiti preventivnim ponašanjem.

Tom prigodom u prostoru GDCK Krapina (prizemlje) u 10.30 sati prikazati će se film „Transit", kojem je glavna poruka promicanje sigurnijih životnih izbora, nakon filma i rasprave vršiti će se besplatno i anonimno testiranje na HIV/AIDS u vremenu od 12.00-13.00 sati. Pozivamo zainteresirane građane da se jave u Gradsko društvo Crvenog križa Krapina kako bismo zajedno jačali svijest o važnosti preventivnog ponašanja.

Radionica:Izrada adventskih vjenčića

E-mail Ispis PDF
alt alt

Dolazi advent i korisnice "Dnevnog boravka 60+" s velikim zalaganjem i veseljem radile su maštovite adventske vjenčiće. Posebna ljepota naglašena je upotrebom materijala iz prirode koje su sakupile na nekim zajedničkim šetnjama krapinskim krajolicima.

Posjet predsjednika Foto kluba Krapina

E-mail Ispis PDF
alt alt

Predsjednik Foto kluba Krapina, gospodin Matija Miklaužić, ljubazno se odazvao pozivu te svojom nazočnošću 23.11.2015. učinio radionicu u „Dnevnom boravku 60+“ vrlo zanimljivom i poticajnom. Približio je rad Foto kluba Krapina, entuzijazam kojim se uočava motiv, kako bolje snimati i kako izraditi fotografiju. Pokazao je fotoalbume svojih uradaka, a i napravio je par zajedničkih fotografija koje će korisnice pospremiti među svoje uspomene na rad i druženje u GDCK Krapina-„Dnevni boravak 60+“.

Vježbe za osobe starije životne dobi

E-mail Ispis PDF
alt alt 

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u suradnji sa Udrugom umirovljenika Krapina organizira vježbe za osobe starije životne dobi. Vježbe će se izvoditi ponedjeljkom, srijedom i petkom od 20:00 do 21:00 sati u Srednjoj školi Krapina.

Preventivne radionice

E-mail Ispis PDF

 

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u sklopu svojih djelatnosti provodi i prevenciju trgovanja ljudima. Prevencija se provodi i u nižim razredima Osnovne škole, te se temelji na radionici za učenike 2. razreda Osnovnih škola na području grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Radionica se sastoji se od sudjelovanja učenika u priči kroz prezentaciju "Mišica Milica", gdje uče kako se pristupa nepoznatim osobama, kako se ponašati kada su sami kod kuće, kako reagirati u rizičnim situacijama te kako pravilno koristiti internet. Nakon priče, učenici utvrđuju svoje znanje kroz radne listiće i slaganje edukativnih puzzli. U Osnovnoj školi Đurmanec i Područnoj školi Putkovec održana je radionica 16.11., a u PŠ Macelj i PŠ Hromec 17.11.2015. godine. U OŠ Antuna Mihanovića Petrovsko i PŠ Slatina radionica je održana 18.11.2015. godine. Svaki razred dobio je slikovnicu "Mišica Milica" kako bi i dalje sa svojim razrednicima mogli raditi na prevenciji. Učenici pokazuju zanimanje i zadovoljstvo radionicama.

Korisnice "Dnevnog boravka 60+" posjetile Muzej Ljudevita Gaja

E-mail Ispis PDF

alt alt

Zahvaljujući susretljivosti v.d. ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Krapina, gđe Vesne Kunštek, korisnicama "Dnevnog boravka 60+" omogućen je u petak, 6. studenoga 2015. godine besplatan posjet Muzeju Ljudevita Gaja.

Muzej je otvoren 1966. g. u rodnoj kući Ljudevita Gaja, a sa zanimanjem se prišlo razgledu njegovog namještaja, slika - ulja na platnu, portreta Gaja i njegove obitelji, preslika Gajevih rukopisa, novina, časopisa i brošura koje je izdavao ili im bio urednik.

Odlazak 2. tima volontera u Opatovac

E-mail Ispis PDF

U srijedu, 28. listopada 2015.god. je otišao 2. tim od 8 volontera s područja Krapinsko-zagorske županije na teren u Opatovac gdje će u tranzitnom kampu pomagati u podjeli humanitarne pomoći i ostalim aktivnostima oko izbjeglica.


Volonteri su otišli vozilom Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije, a na terenu će boraviti od 28.listopada do 3.studenog 2015.god.

Stranica 10 od 72