GDCK Krapina

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Donacija djelatnika Pekom-a

E-mail Ispis PDF
Djelatnici Pekom-a Krapina donirali su 28 poklon paketa za korisnike Socijalne samoposluge Gradskog društva Crvenog križa Krapina. Gradsko društvo Crvenog križa Krapina se u ime korisnika Socijalne samoposluge zahvaljuje na ovoj hvalevrijednoj donaciji.

Donacija HNS-a

E-mail Ispis PDF

Županijska organizacija HNS-a Krapinsko-zagorske županije je jučer, 23.12.2015.god. dostavila Gradskom društvu Crvenog križa Krapina donaciju od 65 kg rabljene odjeće i obuće. Primopredaji su nazočili Marija Pelin tajnica ŽO HNS-a i Davor Šimunović, ravnatelj GDCK Krapina.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina zahvaljuje na ovoj vrijednoj donaciji.

Čestitka

E-mail Ispis PDF
altSvim građanima grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, korisnicima i suradnicima, sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu novu 2016.godinu žele Odbor i Skupština GDCK Krapina, ravnatelj, djelatnici i volonteri Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

Obilježavanje Tjedna solidarnosti, 08 - 15 prosinca

E-mail Ispis PDF

alt

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina povodom obilježavanja Tjedna solidarnosti od 08. - 15. prosinca, organiziralo je akciju prikupljanja živežnih namirnica i higijenskih potrepština za socijalno najugroženije osobe na našem području, korisnike Socijalne samoposluge GDCK Krapina.

Akcija je provedena u suradnji sa Srednjom školom Krapina, Osnovnim školama Lj. Gaj i A. Cesarec Krapina, Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, te vrtićima Gustav Krklec, Mali Kaj i Sunčica.

Akcija se održala na način da je svako dijete u školi ili vrtiću dobilo letak na kojem su bile napisane potrebne informacije o sakupljanju hrane i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu, te su u školu ili vrtić donesli jednu namirnicu koja je bila navedena na letku.

Srednja škola Krapina sakupila je ukupno 459,20 kg hrane i higijenskih potrepština, Osnovna škola A. Cesarca Krapina 332,40 kg, Osnovna škola Lj. Gaj Krapina 164,70 kg, Osnovna škola Đurmanec 339,80 kg, Osnovna škola Jesenje 76,10 kg, Osnovna škola Petrovsko 106,30 kg, Osnovna škola Radoboj 255,60 kg, dječji vrtić Gustav Krklec 107,20 kg, dječji vrtić Mali Kaj 24,00 kg i dječji vrtić Sunčica 26,00 kg.

 

Namirnice sakupljene u ovoj akciji koristiti će se u Socijalnoj samoposluzi Gradskog društva Crvenog križa Krapina za četrdesetak najugroženijih građana na našem području, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina otvorilo u ožujku ove godine.

 

Zahvaljujemo školama, učenicima i djeci u vrtićima, te njihovim roditeljima što su omogućili da se ova akcija uspješno provede.

Podjela priznanja Grada Krapine darivatelju krvi

E-mail Ispis PDF

Povodom obilježavanja Dana Grada Krapine i blagdana njegovog zaštitnika Sv. Nikole, danas 04. prosinca 2015. godine održan je Svečani program u Festivalskoj dvorani u Krapini. Na Svečanom programu bili su prisutni brojni uzvanici i gosti, te su u sklopu programa dodijeljena priznanja Grada Krapine i Turističke zajednice. Na prijedlog Gradskog društva Crvenog križa Krapina dodijeljena je Povelja Grada Krapine dobrovoljnom davatelju krvi Renatu Artiću za osobite uspjehe u davanju krvi te za humanost i nesebičnost, razvoj i animaciju dobrovoljnog davalaštva u Gradu Krapini. Gradsko društvo Crvenog križa Krapina ovim putem čestita g. Renatu Artiću na dobivenom priznanju.

Volontiram mijenjam svijet-migracije bez diskriminacije

E-mail Ispis PDF

Svake godine 05. prosinca obilježava se Međunarodni dan volontera, stoga se s posebnim zadovoljstvom želimo zahvaliti svim našim volonterima i čestitati im ovaj dan.

Svi su oni vrijedno radili, odvajali svoje slobodno vrijeme da bi pomagali potrebitima i učinili ovaj svijet malo boljim i toplijim mjestom za život.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina je tim povodom, danas 04. prosinca, organiziralo radionicu na temu izbjegličke krize, s ciljem podizanja svijesti i promocije tolerancije. Radionici su prisustvovali učenici Srednje škole Krapina i članovi Kluba mladih GDCK Krapina. 

Poruka Volontiram mijenjam svijet-migracije bez diskriminacije koju su napravili mladi volonteri šalje poruku svima nama u želji da živimo u malo boljim, mirnijim i tolerantnijim vremenima. Radujemo se svakom budućem radu sa svima vama.


Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

E-mail Ispis PDF

 

U programu Ministarstva zdravlja „Program suzbijanja bolesti ovisnosti i smanjenja štete" se provode aktivnosti za sprečavanje širenja zaraznih bolesti hepatitisa C te HIV/AIDS-a, te se u skladu s tim obilježava i 01.12.-Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Cilj obilježavanja je podizanje svijesti i znanja o HIV/AIDS-u, borba protiv stigme i diskriminacije, i osnaživanje mladih ljudi da poduzmu konkretne mjere kako bi zaštitili sebe i druge.

AIDS je zarazna bolest koju uzrokuju virusi HIV-a, oni slabe imunološki sustav organizma i tako smanjuju sposobnost organizma da se bori protiv infekcije i drugih bolesti. Tri su glavna puta prijenosa HIV-a: izravnim unosom krvi zaražene osobe u organizam nezaražene osobe; nezaštićenim spolnim kontaktom sa zaraženom osobom; sa zaražene majke na njezino dijete. Obzirom da je HIV infekcija, odnosno AIDS, zarazna bolest, možemo se zaštiti preventivnim ponašanjem.

U prostoru GDCK Krapina (prizemlje) u prikazan je film „Transit", kojem je glavna poruka promicanje sigurnijih životnih izbora. Nakon filma uslijedila je rasprava i besplatno i anonimno testiranje na HIV/AIDS koje je vodila dr. Kristina Tušek.

U Srednjoj školi Krapina postavljen je info pult gdje su volonteri Crvenog križa dijelili letke o HIV/AIDS-u zainteresiranim učenicima.

Stranica 9 od 72