GDCK Krapina

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Fašnik u "Dnevnom boravku 60 plus"

E-mail Ispis PDF

Korisnice su bile vrijedne i za Fašnik se prikladno obukle. Sve je odzvanjalo od smijeha i veselja i u takvom okruženju nastali su čudesni fašnički likovi.

Posebnim maskama uručene su i prigodne nagrade.

Donacija madraca

E-mail Ispis PDF

Terapijska zajednica Udruga Moji dani Đurmanec donirala je 8 madraca za krevete, veličine 90 x 190 cm, Gradskom društvu Crvenog križa Krapina.

GDCK Krapina madrace je skladištilo u skladište namještaja i bijele tehnike, a biti će podijeljeni građanima u potrebi na području djelovanja Gradskog društva Crvenog križa Krapina.

GDCK Krapina ovim se putem zahvaljuje na ovoj vrijednoj donaciji.

Završen prvi ciklus darivanja krvi

E-mail Ispis PDF

altalt

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Krapina, ekipa Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu iz Zagreba prikupila je 733 doza krvi u prvom ovogodišnjem ciklusu darivanja krvi.

Akcijama je pristupilo 796 dobrovoljnih davatelja krvi, a njih 63 zbog zdravstvenih razloga nije moglo dati krv. Dva dana u Srednjoj školi Krapina prikupljeno je 225 doza, dva dana u Pučkom otvorenom učilištu u Krapini 421 doza i u akciji u Restoranu „Zagorka“ u Đurmancu 87 doza krvi.

Krv je prvi put dalo 36 dobrovoljnih davatelja krvi, a oni su; Buzina Ivan, Buzina Petar, Klasić Mateo, Poljak Ivan, Glas Luka Mihovil, Očko Lea, Kukovečki Monika, Pereti Tihomir, Mužar Anamary, Burić Dario, Mikulec Pero, Cvrtila Monika, Pavlinić Martina, Škreblin Lucija, Belačić Suzana, Klasić Monika, Špiljak Lara, Belošević Veronika, Pavić Lana, Gregurović Maja, Ladišić Dominik, Kunštek Antonio, Kralj Marko, Kozina Ivica, Pakrac Suzana, Vincelj Mateja, Kukovečki Kristina, Potočki Antonela, Bočkaj Marko, Oraić Marija, Strahinec Karlo, Osredečki Mladen, Harmina Jožek, Horvat Miljenko, Hršak Leonardo i Tušek Nikola.

U Gradskom društvu Crvenog križa Krapina izuzetno smo zadovoljni sa odazivom. 

Zahvaljujemo Srednjoj školi Krapina, Pučkom otvorenom učilištu Krapina, Restoranu „Zagorka“ Đurmanec što su nam i ovaj put ustupili besplatan prostor za akcije dobrovoljnog davanja krvi.

Posebno zahvaljujemo našim dobrovoljnim davateljima krvi koji su se svjesni svakodnevnih potreba za krvlju iskazali i na početku ove godine, te ih pozivamo na sljedeći ciklus dobrovoljnog davanja krvi, koji Gradsko društvo Crvenog križa Krapina planira provesti u travnju 2016. godine

Mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi po općinama

E-mail Ispis PDF

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina nastoji približiti građanima svoje aktivnosti te od 2008. godini provodi akcije mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi u općinama Jesenje, Đurmanec, Petrovsko i Radoboj. U općinama Đurmanec i Jesenje akcija mjerenja se provodi svaki prvi utorak u mjesecu, u vremenu od 07:30 – 08:30 u općini Đurmanec, te od 09:00 – 10:00 u općini Jesenje. Svaku prvu srijedu u mjesecu akcija se provodi u općini Radoboj u vremenu od 07:30 – 08:30, te od 09:00 – 10:00 u općini Petrovsko.

U 2015. godini u općini Jesenje je 53 puta izmjeren krvni tlak te 53 puta šećer u krvi, u općini Đurmanec 158 puta je izmjeren krvni tlak te 158 puta šećer u krvi, u općini Petrovsko  31 puta je izmjeren krvni tlak te 31 puta šećer u krvi, te u općini Radoboj 32 puta je izmjeren krvni tlak te 31 puta šećer u krvi. Kako je za navedenim akcijama u prepoznata potreba građana za takvim aktivnostima, mjerenje krvnog tlaka i šećera u krvi po općinama nastaviti ćemo i u 2016. godini po istom rasporedu.

Socijalna samoposluga GDCK Krapina

E-mail Ispis PDF

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina u ožujku 2015. godine otvorilo je Socijalnu samoposlugu GDCK Krapina za pedesetak najugroženijih korisnika na području Grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj. Korisnici Socijalne samoposluge jednom mjesečno dobivaju pakete sa hranom i higijenskim potrepštinama. Tijekom 2015. godine kroz Socijalnu samoposlugu zaprimljeno je 18.392 kom, a podijeljeno je 10.858 kom  živežnih namirnica i higijenskih potrepština. Također zaprimljeno je 4.946 kg rabljene odjeće i obuće, a podijeljeno je 1.212 kg. Gradsko društvo Crvenog križa Krapina i u 2016. godini nastavlja sa radom Socijalne samoposluge.

Dnevni boravak 60 plus Krapina

E-mail Ispis PDF

Od 01. lipnja 2014. godine Gradsko društvo Crvenog križa Krapina započelo je provođenje projekta Dnevni boravak 60 plus, u kojem se provode organizirane dnevne aktivnosti u lokalnoj zajednici za osobe starije životne dobi. Dnevni boravak je otvoren svaki radni dan u vremenu od 07.00 - 15.00 sati, kreativne radionice održavaju se 2-3 puta tjedno, te se korisnicima mjeri krvni tlak i šećer u krvi, jednom tjedno. Kroz 2015. godinu u Dnevnom boravku provedeno je 64 kreativnih radionica, tlak u krvi je izmjeren 1025 puta, šećer u krvi je izmjeren 927 puta. U Dnevnom boravku građanima su održana i predavanja o prevenciji i ranom otkrivanju rizičnijih bolesti za stariju populaciju građana. Isto tako korisnici Dnevnog boravka se mogu kvalitetno družiti u našem prostoru, igrati društvene igre, pročitati novine, pratiti televizijski program ili se uključiti u provođenje različitih kreativnih radionica.

U 2015. godini preko Javnih radova u GDCK Krapina bilo je zaposleno i 2 fizioterapeuta koji su vršili parcijalne masaže, vježbe i dr. Tijekom prošle godine zabilježeno je 970 masaža. Također bila je zaposlena i frizerka, te je zabilježeno 115 šišanja i frizura.

S obzirom da su građani iskazali interes za aktivnosti Dnevnog boravka 60 plus, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina prijavilo se  na natječaj Ministarstva socijalne politike i mladih za provođenjem istog i u 2016. godini. Tako će osobama treće životne dobi i u ovoj godini biti na raspolaganju medicinska sestra, fizioterapeut i frizerka.

 

Akcija darivanja krvi

E-mail Ispis PDF

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu iz Zagreba provest će od 11. do 15. siječnja 2016. godine prvi ciklus dobrovoljnog davanja krvi u 2016. godini. Na adrese dobrovoljnih davatelja krvi poslani su pozivi za akcije, a svi koji se žele uključiti krv mogu dati:

 

 • 11. siječnja u Srednjoj školi Krapina od 08:00 – 15:00 sati
 • 12. siječnja u Srednjoj školi Krapina od 12:00 do 18:30 sati 
 • 13. siječnja u Pučkom otvorenom učilištu Krapina od 8:00 – 16:00 sati
 • 14. siječnja u Pučkom otvorenom učilištu Krapina od 9:00 – 17:00 sati
 • 15. siječnja u Restoranu «Zagorka» Đurmanec od 9:00 – 15:30 sati

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina poziva sve dobrovoljne davatelje krvi da se odazovu na prvu akciju davanja krvi u ovoj godini.

Stranica 8 od 72