GDCK Krapina

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Izvješće o ostvarenom planu darivanja krvi u 2015. godini

E-mail Ispis PDF

Na temelju potreba zdravstva i procjene transfuzijskih službi u Republici Hrvatskoj (RH) u 2015. godini bilo je planirano prikupiti ukupno 181.415 doza krvi. Plan Hrvatskog Crvenog križa (HCK) po društvima Crvenog križa (DCK) bio je prikupiti 146.415 doza krvi, dok je preostali dio plana Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu (HZTM) bio prikupiti 35.000 doza krvi. Kao i svake godine do sada, Plan prikupljanja doza krvi za 2015. godinu usvojen je na Glavnom odboru HCK u prosincu 2014. godine.

U 2015. godini ukupno je u cijeloj RH prikupljeno 196.591 doza krvi, od čega je u organizaciji HCK-DCK prikupljeno 154.186 doza krvi, što je 7.771 doza krvi više od predviđenog plana za 2015. godinu. U organizaciji HZTM prikupljeno je 41.368, što je 6.368 doza krvi više od planiranog za 2015. godinu. U organizaciji Kluba Brodosplit iz Splita prikupljeno je 1.037 doza krvi.

Ukupan broj prikupljenih doza krvi u RH na 100 stanovnika (broj stanovnika 4.284.889 prema popisu iz 2011. godine) iznosi 4,59 doza krvi, od čega je u organizaciji HCK-DCK iznosio 3,60 doza krvi na 100 stanovnika.

Od 110 gradskih društava u Republici Hrvatskoj, na prvom mjestu je GDCK Topusko sa 11,89%, GDCK Krapina nalazi se sa 10,86% na drugom mjestu, a na trećem GDCK Koprivnica sa  10,66% na sto stanovnika. U 2015. godini Krapinsko – zagorska županija zauzela je 2. mjesto u dobrovoljnom davanju krvi sa 7,20% zahvaljujući radu svih gradskih društava, a prvo mjesto zauzela je Koprivničko križevačka županija sa 7,45%.

Zaključno, u 2015. godini u organizaciji HCK – DCK prikupljenim dozama krvi u potpunosti su podmirene sve potrebe zdravstva za krvi i krvnim pripravcima u RH. Do povećanja broja prikupljenih doza krvi u 2015. godini, u odnosu na Plan prikupljanja doza krvi za 2015. godinu, došlo je zbog povećanih potreba zdravstva, osobito tijekom ljetnih mjeseci u vrijeme godišnjih odmora i turističke sezone.

Održano Gradsko natjecanje mladih iz pružanja prve pomoći

E-mail Ispis PDF

altalt

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina održalo je u subotu, 12.03.2016. godine, Gradsko natjecanje ekipa podmlatka i mladih Crvenog križa u pružanju prve pomoći u Osnovnoj školi "Ljudevit Gaj" Krapina. Sudjelovale su ekipe podmlatka iz osnovnih škola: Augusta Cesarca i „Ljudevit Gaj“ iz Krapine, te iz Đurmanca, Jesenja, Petrovskog i Radoboja. U kategoriji mladih nastupile su dvije ekipe iz Srednje škole Krapina. Prvo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa Osnovne škole Augusta Cesarca iz Krapine sa osvojenih 103,10 od ukupno mogućih 120 bodova, drugo mjesto ekipa Osnovne škole „Ljudevit Gaj“ Krapina sa 89,36 i treće mjesto ekipa Osnovne škole Đurmanec sa 82,16 boda. Pobjednička ekipa mladih br.1 iz Srednje škole Krapina osvojila je 100,14 od ukupno mogućih 120 bodova. Ekipa Srednje škole Krapina i ekipa podmlatka iz OŠ Augusta Cesarca Krapina predstavljat će Gradsko društvo Crvenog križa Krapina na Međužupanijskom natjecanju koje će se održati u Pregradi, 16. travnja 2016. godine gdje će nastupiti prvoplasirane ekipe podmlatka i mladih iz Međimurske, Varaždinske i Krapinsko zagorske županije.

Gradsko natjecanje mladih Crvenog križa iz pružanja prve pomoći

E-mail Ispis PDF

alt

U proteklih nekoliko tjedana zdravstveni djelatnik GDCK Krapina i Voditelji mladih u osnovnim školama i Srednjoj školi Krapina uložili su mnogo truda i vremena u obučavanju ekipa Osnovne škole Augusta Cesarca Krapina, Osnovne škole Ljudevit Gaj Krapina, Osnovne škole Antuna Mihanovića Petrovsko, Osnovne škole Side Košutić Radoboj, Osnovne škole Jesenje, Osnovne škole Đurmanec i Srednje škole Krapina za Gradsko natjecanje mladih HCK iz pružanja Prve pomoći.

Prema Vremeniku natjecanja Agencije za odgoj i obrazovanje natjecanje će održati 12. ožujka 2016. godine u Osnovnoj školi "Ljudevit Gaj" Krapina u vremenu od 10.00 do 13.30 sati.

Hrvatski dan liječnika

E-mail Ispis PDF

alt

Hrvatski dan liječnika obilježava se u spomen na 26. veljače 1874. godine, kada je osnovan Hrvatski liječnički zbor kao osma liječnička udruga u Europi s ciljem unapređenja medicinske struke.
U zdravstvenom sustavu danas je zaposleno 12.500 doktora medicine i oni čine 17% zaposlenih.
"Svim liječnicama i liječnicima čestitam njihov dan - Hrvatski dan liječnika i
 VELIKO hvala u ime svih kojima svakodnevno pomažete i liječite.

 

Uređenje poslovnog prostora GDCK Krapina

E-mail Ispis PDF

alt alt

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina nastavlja sa radovima oko uređenja poslovnog prostora u ulici Frana Galovića 7 D. U tijeku su keramičarski radovi, a nakon toga slijedi postavljanje stolarije, soboslikarski radovi i postavljanje centralnog grijanja.

Useljenje u novouređene prostore planirano je tijekom travnja ove godine, te se nadamo da ćemo uz pomoć građana, donatora, jedinica lokalne samouprave i dr. do kraja godine dovršiti investiciju. Za ukupno dovršenje investicije potrebno je još cca. 130.000,00 kuna ( amstrong strop, klimatizacija, rasvjeta i rekuperacija).

Svim dosadašnjim donatorima i građanima koji su se uključili u provođenje tombole ovim putem zahvaljujemo na vrijednim donacijama.

Obilježavanje Dana bolesnika

E-mail Ispis PDF
Uz Dan bolesnika, 11. veljače korisnice "Dnevnog boravka 60 plus" posjetile su drage prijatelje u Domu za starije i nemoćne osobe "Sveti Nikola" u Krapini.

Susret je protekao u ugodnom razgovoru i sjećanju na zajedničke trenutke, a uručeni su im i mali znakovi pažnje.

Posjet skloništu za životinje "Luč Zagorja"

E-mail Ispis PDF

alt Korisnice Programa "Dnevni boravak 60 plus" tijekom siječnja pripremale su donaciju za sklonište životinja "Luč Zagorja" u Selnici kraj Marije Bistrice.

Posjet je dogovoren i uz veoma lijep doček domaćina donacija hrane, deka, ručnika, prostirki predana je 5.2.2016.

Dogovorena je suradnja i senzibiliziranje prijatelja i susjeda za pomoć i podršku skloništu.

Stranica 7 od 72