GDCK Krapina

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Provedena akcija Prepoznaj sebe

E-mail Ispis PDF

altalt

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina povodom obilježavanja Tjedna Hrvatskog Crvenog križa od 08.-15. svibnja, organiziralo je akciju „Prepoznaj sebe“ u suradnji sa Osnovnim školama Lj. Gaj i A. Cesarec Krapina, Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, Srednjom školom Krapina, te dječjim vrtićima Gustav Krklec, Mali kaj i Sunčica.

Akcija se održala na način da je svako dijete u školi/vrtiću dobilo letak na kojem su napisane potrebne informacije o sakupljanju hrane i higijenskih potrepština za Socijalnu samoposlugu, te su u školu ili vrtić donesli jednu namirnicu koja je bila navedena na letku.

Osnovna škola A. Cesarca Krapina sakupila je ukupno 230,51 kg hrane i higijenskih potrepština, Osnovna škola Lj. Gaj 277,50 kg, Osnovna škola Đurmanec 334,00 kg, Osnovna škola Jesenje 48,30 kg, Osnovna škola Petrovsko 67,40 kg, Osnovna škola Radoboj 190,75 kg, Srednja škola Krapina 254,90 kg, Dječji vrtić Gustav Krklec 40,50 kg, Dječji vrtić Mali kaj 98,00 kg i Dječji vrtić Sunčica 57,50 kg.

Namirnice sakupljene u ovoj akciji koristiti će se u Socijalnoj samoposluzi Gradskog društva Crvenog križa Krapina za četrdesetak najugroženijih građana na našem području, koju je Gradsko društvo Crvenog križa Krapina otvorilo u ožujku prošle godine.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina zahvaljuje školama i vrtićima na suradnji i na uspješno provedenoj akciji.

Dodijeljena priznanja i zahvalnice najboljim volonterima KZŽ

E-mail Ispis PDF

U novim prostorima Gradskog društva Crvenog križa Krapina u četvrtak, 19. svibnja 2016. godine dodijeljena su priznanja i zahvalnice najboljim volonterima KZŽ za 2015. godinu. Krapinsko – zagorska županija ove je godine po prvi puta pokrenula, s Mrežom udruga Zagor, javni poziv za predlaganje kandidata za volontera ili volonterku godine u dvije kategorije, mladi od 15 do 30 godina i odrasli od 31 godinu na dalje. U prvoj kategoriji predložene su Sara Pondeljak, Ivana Srebačić i Sandra Benčić, dok je u drugoj kategoriji predložen  Zdenko Babić. U kategoriji mladih priznanje uz prigodne nagrade dobila je Sandra Benčić koju je predložilo DND Zabok, a u drugoj kategoriji Zdenko Babić kojeg je predložilo Gradsko društvo Crvenog križa Krapina. Volonterima je na njihovu doprinosu društvu zahvalio župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, koji je napomenuo da su upravo ljudi ti koji čine razliku i neku sredinu boljom. Nagrade su volonterima uručili župan KZŽ Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek, voditeljica volonterskog centra Volontirajmo Nikolina Bertol i predstavnica Termi Tuhelj Andreja Vrhovski.

Održano 20. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa

E-mail Ispis PDF

altalt

U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa, od 08. do 15. svibnja, u subotu 14. svibnja 2016. godine u Kninu je održano 20. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u pružanju prve pomoći.
U kategoriji podmlatka slavila je ekipa Gradskog društva Crvenog križa Rab, a u kategoriji mladih ekipa Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. Drugo mjesto u kategoriji podmlatka osvojila je ekipa GDCK Osijek, a u kategoriji mladih ekipa GDCK Split. Treće mjesto u kategoriji podmlatka pripalo je GDCK Ivanić Grad, a u kategoriji mladih ekipi GDCK Ivanec.

Na državnom natjecanju, Krapinsko- zagorsku županiju predstavljala je pobjednička ekipa Međužupanijskog natjecanja, ekipa podmlatka GDCK Krapina, koja je osvojila 7. mjesto. Ekipa Osnovne škole Augusta Cesarca Krapina u sastavu: Gabriela Nežmahen (vođa ekipe ), Lorena Kozina, Vito Vidović, Emma Štefanić, Greta Toljan, Antonija Strehovec. Mentorica: Ivana Vešligaj, prof. Iskrene čestitke ekipi i mentorici.

Aktivnost mjerenja tlaka i glukoze u krvi na novoj lokaciji GDCK Krapina

E-mail Ispis PDF
Gradsko društvo Crvenog križa Krapina od siječnja 2008. godine provodi usluge mjerenja tlaka i glukoze u krvi. Aktivnost se provodila u Magistratskoj ulici 12 do preseljenja u nove prostore. Od četvrtka, 19. svibnja usluge mjerenja tlaka i glukoze u krvi provodit će se na lokaciji Frana Galovića 7D.

Aktivnosti Kluba mladih u Tjednu Crvenog križa

E-mail Ispis PDF

   

U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa Klub mladih GDCK Krapina i ekipa mladih iz pružanja prve pomoći- učenici Srednje škole Krapina, su promovirali tradicionalnu djelatnost Crvenog križa – pružanje prve pomoći, među svojim vršnjacima.

Osposobljavanjem za pružanje prve pomoći Hrvatski Crveni križ želi potaknuti osobe na odgovorno ponašanje u cilju sprečavanja nastanka nesreća i ozljeda, doprinijeti sigurnosti zajednice i osnažiti pojedince i cijele zajednice za lakše prevladavanje štetnih posljedica nesreća i bolesti. Edukativne radionice su se provodile pod nazivom „mini" tečaj prve pomoći, te je prilagođen potrebama i interesima mladima u srednjim školama. Odrađene su četiri radionice sa učenicima od 1. do 4. razreda Srednje škola Krapina.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina zahvaljuje Klubu mladih i razrednicima koji su podržali edukativne radionice GDCK Krapina i na taj način sudjelovali u obilježavanju Tjedna Crvenog križa

Posjet učenika OŠ Ljudevit Gaj Krapina

E-mail Ispis PDF

altalt

U sklopu obilježavanja Tjedna Crvenog križa od 08. do 15. svibnja, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina posjetili su učenici 5. a razreda Osnovne škole Ljudevit Gaj Krapina i njihova učiteljica Katarina Rihtar. Učenici su upoznali nove prostore Gradskog društva Crvenog križa Krapina, pogledali kratki film o nastanku Crvenog križa i njegovom utemeljitelju Henryu Dunantu, te video spot o aktivnostima i djelatnostima Gradskog društva Crvenog križa Krapina. Novi prostori Gradskog društva Crvenog križa Krapina učenike su jako razveselili te su najavili da će nas uskoro opet posjetiti.

Preseljenje GDCK Krapina

E-mail Ispis PDF

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina završilo je preseljenje ureda, te se sjedište Gradskog društva Crvenog križa Krapina i Društva Crvenog križa Krapinsko-zagorske županije od 01. svibnja 2016. godine nalazi na adresi Frana Galovića 7 D (kat iznad Lidla). Centralno skladište GDCK Krapina ( Matije Gupca 11) i Skladište sa namještajem i bijelom tehnikom ( Antuna Mihanovića 2) ostalo je na istoj adresi.

Nakon 130 godina postojanja i djelovanja Gradsko društvo Crvenog križa Krapina kupilo je vlastiti poslovni prostor u novoizgrađenoj stambeno-poslovnoj zgradi u Krapini zbog potreba trajnog rješavanja smještaja i rada svih organizacijskih jedinica.

Kupljen je poslovni prostor površine 220,00 m² u Ulici Frana Galovića 7d, na prvom katu i sedam parkirnih mjesta u podzemnoj garaži, u iznosu od 220.000,00 eura preko kredita na rok otplate od 10 godina. U otplati bankarskog kredita GDCK Krapina sudjeluje u visini od 1/3 ukupnog iznosa, Grad Krapina u iznosu od 1/3 ukupnog iznosa i općine: Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj u iznosu od 1/3 ukupnog iznosa.

Ovime još jednom naglašavamo izuzetno dobru suradnju i podršku u radu Crvenog križa od strane naših jedinica lokalne samouprave.

Prostor je kupljen u rohbau izvedbi, što je podrazumijevalo dodatna materijalna sredstva oko uređivanja i namještanja prostora.

Za uređenje prostora do sada je utrošeno ukupno 357,300,00 kuna. Za namještanje prostora korišten je stari namještaj iz bivšeg poslovnog prostora, a višak namještaja i opreme poklonjeni su Gradskom društvu Crvenog križa Klanjec i Gradskom društvu Crvenog križa Pregrada, koji će ga koristiti za svoje poslovanje.

U fazi završenja uređenja poslovnog prostora potrebna je još dobava i ugradnja rasvjetnih tijela, nabava namještaja i bijele tehnike za kuhinju, dobava i postava rekuperatora zraka i klimatizacija, što se nadamo da će do kraja ove godine biti završeno. Za nabavu, ugradnju i dovršenja uređenja poslovnog prostora potrebno nam je još 139.000,00 kuna.

Gradsko društvo Crvenog križa Krapina zahvaljuje svim dosadašnjim donatorima i svim poslovnim partnerima na suradnji oko uređenja navedenih poslovnih prostora.

Stranica 5 od 72